Futur.

Khamis, 13 February 2014

Assalamualaikum.Hai ! Lama tak menaip rasanya.Ye mmg rasa pon. Laptop pon duduk hujung penjuru bilik sana sampai dah nak berabuk.Hehhh, Busynya kemain.Kemain sangatnya pon.Ok annoying.Ehemm, bibik diri sendiri dah terlalu busy dengan anak anak jagaan ni kan.Hmm, majikan sudah mula busy juga dan pergi kerja awal kemain.Ehemmm.

Okay, sampai semalam ade request nak minta tlg membuka quota jagaan.Ohman, bibik rasa okay je tapi takut tak terjaga.Ehh, saya minta maaf banyak-banyak T.T

*now playing Party In USA*

headphone kat kepala

lagu macam tak masuk dengan mood post yang ini

*change *

mohabbatien

k, lagi tak masuk -.-

Irfan Makki U and I

okay masuk la jugak soft soft utk jadi halwa telinga


Okayyy, ehem. Amik mood. *tarik nafassssss* lepas

Okay lets start. Futur? Okay, siapa yang tak pernah futur? Tipulah xpernah futur utk manusia yang lemah macam kita nikan? Memang fitrah manusia sekejap di atas sekjap kat bawah sebabtu orang ibaratkan hidup ni mcm roda.tahu tak? dia boleh golek golek.kekiri ke kanan. sebab x stabil. Ehh? sebab dia circle.bukan x stabil. Hmm. mmg mood sekarang pon tak berapa nak okay lah kotkan. Futur rasanya. Sebab apa?

Kadang-kadang kita ni nasihatkan org bukan main lagi.

bukan main nak rak lagi -.-

Okay.sampai orang kata pergh dia ni.macam dah berubah betul. Hehh? Sebenarnya diri sendiri ni pon, kalau ade satu kekuatan tu utk bangun dan bangkit kejalan yang benar tu.Semangatnya lain macam.Mmg segala luahan isi hati bebelan ni semua senanya utk diri sendiri.Alang alang dah mood tu sampai marilah berdakwah sekalikan? sebab dakwah ni bukan utk org yang titel ustaz ustazah je.

*fone vibrate* mengganggu beteei
aik? lagu dah berhenti? haha macam lagi rasa aman je buat post tanpa dengar lagu -.-

Okay, Futur tu apa sebenarnya? hehh. Jatuhhh.tergolek golek. -.- Siapa pernah jatuh cuba bagi tahu amik masa berapa lama nak bangun? Ade sampai yang bertahu tahun tau.Hmm, lamanyaaa.

Okay ade org tanya lagi.Futur apa ni? (jatuh apani?) Haha jatuh dari langit ke bumi. taktak.jatuh macam korang dok kata
 ''Aku down doeee'' 

"aku rasa macam lemah doh, malas nak hidup dah"

"tak larat doe, asek kene perli je"
*kenapa semua doe?* haha ayat dakdak skang

 hahhh, macam tulah.Get it? kalau xdapat takpalah.baca je.haha jangan terus pangkah pulak.kekekke.Okay sebanarnya aku xtahu nak cakap macam mana dan rasa tetiba macam blank pulak.rasa macam nak tukar tajuk post pulak. nak cakap pasal. . .  aurat lagi.haha kbai. Ok tak ok tak. Hmm, sebenarnya bila jatuh tu nak buat apa? Okay lets make a list :

1. Cuba fikir balik sebab apa kita jatuh?
Apa apa pon sebabnya, semua Allah yang datangkan. Ade la sebabnya tu Allah nak bagi dugaan. Sama ada untuk menegur kita atau pon untuk menguji kesabaran kita. Mungkin Allah nak tegur kita sebab kita buat salah? kann. Itu semua untuk meningkatkan lagi keimanan kita. Semoga apa yang Allah datangkan tu, salah satu cara kita untuk mendapatkan Rahmat-Nya. Okay nak bagi tahu ni, walaupun kita dah buat pahala amal ibadah semua segalanya tapi kalau kita takdapat rahmat Allah, x kesyurga juga kita nanti.Carilah Rahmat Allah tu.

2. Kuat
Kita orang Islam. Kene kuat.Senjata kita. tu...... DOA. haaaa, doa. tetiap hari doakan? takkan lah jatuh sampai x solat kot? Allahu. nauzubillahiminzalik. minta di jauhkan.Kita kene kuat.Fikir masa depan kita masa akhirat kita nanti masa untuk tempat yang akan kita tinggal selama lamanya nanti.Hmm? Okay?

Ok.Itu jelah kot listnya pon.Haha, mesti ade org kata punya . . . eh dia ni  cakap kemain. Ok, tak. sebenarnya bende ni dari pihak diri sendiri. Itu cara saya, kalau awak ade cari yang lagi bagus, awak tinggalkan nota kasih kat bawa tu.Mmg kita tengok org yang kemain alim dakwah kemain kencang sekali dia pon buat bende yang sama mcm kita seperti solat lambat.tengok jugak cerita cintan cintun. lagha itu lagha ini lagha semuanyaaaa Eihhhh awak ni. Kita manusiaaaaaa la -.- erghhhh.Stressnya ! *emosi lebih* macam semua bende kita buat salah.

Heklaaaah dia ni.aku pk dah baik nau nak nasihat orang bagai.Dia pon nenenenene jugak Puih -.-

Der, awak jangan lah mcm tu. yang baik dia awak dah lupakan ke? sekali awak tengok dia buat jahat awak dah cakap memacam.Okay, memang pon.kita ni manusia. Manusia yang selalu sangat nak cari masalah org. yang selalu x boleh nak tengok org tu lebih. apa kata kalau awak nampak dia dah ter bengkok sikit dia punya haluan. awak tolong betulkan balik. kita ni hidup bukan utk diri sendiri je.Ajak org lain masuk syurga.Okay? Awak janganlah nak expect org org yang bagi nasihat ni dah cukup alim. mungkin dia pon tengah belajar.Entah entah dia baru nak mula, lepastu jatuh.Masa dia jatuh awak dah kata dia macam macam.Karang dia terus putus asa untuk bangunnn.Haaaa?cemanaa? Okay, saya sebenarnya nak cakap pasal diri sendiri lah ni.Awak jangan anggap saya ni mcm dah jadi alim betul.Entah entah pahala awak lagi banyak drpd saya.entah entah DOSA saya lagi banyak dari awak T.T Saya cuma manusia yang. . . . entahlah tak tahu nak cakap cemana.Okay then, mood akhir akhir post dah mula tukar sedih.

Adios. Malam ni malam jemaat.mari berYaasin dan berKahfi.InsyaAllah.Mari.

Action speak louder than word *pesanan untuk diri sendiri*

P/S: okay sory kalau post kali ni agak annoying atau banyak perkataan yang berulang.Emosi kemain sangat. ''dah tahu emosi nak tulis jugak" IKOT SUKAAAAAA AKU LAAA.Blog aku.kbai

No comments:

Post a Comment